Bättre ekonomi genom att tänka som en miljonär

18 Aug, 2011 by

Bättre ekonomi genom att tänka som en miljonär

Det finns en bild hos många svenskar att så fort man är miljonär så lever man loppan och köper mängder utav lyxprylar och helt enkelt bara lever livet. Och det är såklart att det finns en del som lever precis såhär. Men det många missar är att de flesta miljonärer har ett otroligt sinne för pengar. De flesta miljonärer blir inte rika över en natt ,även om det nu förekommer, utan de flesta bygger upp en förmögenhet genom att inte spendera mer än de behöver och genom att investera smart.

Investera

De flesta utav de som är rika är mycket väl medvetna om pengarnas värde och chansar inte gärna med dessa. Så genom att satsa långsiktigt och med så låg risk som möjligt så ser de sakta men säkert sina pengar växa hela tiden. Så genom att exempelvis köpa aktier i flera stabila företag så behöver man på lång sikt inte oroa sig speciellt mycket för sina pengar. Så planera långsiktigt efter stadig tillväxt med låg risk så kommer du på sikt att få en förmögenhet.

Att köpa vad man har råd med

Flera familjer idag köper allt mer på lånade pengar. Man köper nytt hus, ny bil och  imånga fall så köper man även resor med lånade pengar. Genom att se till att göra upp en budget och verkligen hålla sig till detta så kommer man i framtiden att ha mycket mer pengar. Du kommer även veta exakt vad som väntar dig i form av resor och nöjen i och med att du vet hur mycket du har att spendera. Så även om du nyss varit på en resa men hittar en till som är otroligt billig. Fråga dig själv om du verkligen har råd med denna resan också, så att det inte blir så att det kör ihop sig och du behöver långa pengar. För då är det troligt att resan blir betydligt dyrare än den först verkat.

Betala kontant

Det finns ett fåtal personer som alltid ser till att betala allt kontant. Och det är framför allt något som kan vara värt att prova om det är så att du tycker att de där 1200kr för ett par nya jeans inte är så mycket pengar. Det är ju trots allt bara några siffror på kontot. Men genom att ta ut pengarna först så ser man hur mycket det verkligen är och det blir helt plötsligt jobbigare att köpa saker. Detta gör att du kan spara in pengar på onödiga inköp.

undvik även små kostnader

Jag är nog inte ensam om att ha gått i en affär och kanske blivit sugen på en godisbit och eftersom den bara kostar 7 kronor så tar man den med utan att tänka så mycket på det. Men faktum är att det denna gången är 7 kronor och nästa gång är det 7 kronor och så fortsätter det. I slutändan är det en väldigt massa pengar. Och oftast är det inte bara en sak man köper utan flera små saker. Undvik dessa inköp så kommer du se att du har några hundralappar extra varje månad. Pengar som man hade kunnat välja att investera istället.

Var kritisk mot alla tips

Det finns otroligt många människor där ute som alla har en åskigt om investeringar och ekonomi. Men det är nog väldigt få som verkligen vill dina pengar lika väl som du. Så va kritisk mot alla tips om investeringar och liknande och gå istället din egen väg genom att göra dina egna undersökningar och analyser och använd detta som underlag istället för andra personers åsikter.