Drömmar – att sätta mål

28 Sep, 2011 by

Drömmar – att sätta mål

Är det något jag har märkt mycket av på senaste tiden så är det folks prat om drömmar. Drömmar är något bra och något vi alla bör ha. Men det som jag tycker är tråkigt är att folk verkar låta det vara som det är. De låter dem vara just drömmar. Varför inte försöka göra något åt saken. Alla saker går det inte att göra någonting åt, det är bara så det är. Men många av drömmarna går verkligen att förverkliga. Om man bara vill. Framför allt alla dessa drömmar som har någonting med pengar att göra.

Väldigt många drömmar handlar om att ha en viss summa pengar ,att besöka ett visst resemål som man har dröm om väldigt länge eller helt enkelt göra något speciellt. Och jag skulle vilja säga att alla dessa drömmar är helt och hållet möjliga att uppnå, oavsett vad du tjänar idag eller vilka skulder du har. Allt handlar om att sätta mål.

Att sätta mål

Att sätta mål är något som är väldigt enkelt. Det kan vara att jag vill göra si och så eller jag  vill ha den där saken. Men det som är lite klurigare eller det som många helt enkelt hoppar över är frågeställningarna om ”Hur ska jag nå upp till detta målet” och ”När ska jag ha nått upp till målet”.  Om man bara lyckas klura ut dessa två grejer så är det inget som stoppar en att få leva ut sina drömmar.

Om målet då handlar om pengar så kan ett exempel på hur man ska nå upp till målet vara att helt enkelt starta ett litet sidoprojekt på fritiden där fokus ligger på att dra in pengar. Det kan vara allt ifrån att börja tillverka småsaker och sedan sälja dessa till att ge sig ut och leta lite pantburkar diskret eller varför inte helt enkelt erbjuda sina tjänster till andra(om man nu är bra på något). Det finns verkligen oändligt antal sätt som man kan tjäna pengar på. Så det är bara att välja ett eller ett par och sedan sätta igång. Det som hindrar de flesta är att de helt enkelt inte kommer till skott, de har inte viljan. Men när man väl har kommit igång så brukar det mesta flyta på av sig själv. Och sedan är det bara att börja räkna ut hur lång tid det kommer att ta innan man har nått upp till målet och se till att hålla den tidpunkt man satt.

Så sätt igång redan idag att sätta upp nya mål och börja jobba emot dessa.