Ekonomismart är inte snål

4 Maj, 2012 by

Med jämna mellanrum så hör jag eller kommer i diskussion om snålhet. Det jag tycker är att vara ekonomiskt smart verkar andra förknippa starkt med att vara snål. I mina öron så är snål något väldigt negativt mellan att vara ekonomiskt smart något väldigt positivt.

För mig är att vara ekonomsikt smart när man försöker få ut så mycket som möjligt av sina pengar. Är det så att köttfärsen är 10kr/kilot billigare på willys jämfört med ica. Ja då är det ju smart att man köper den där. Gärna så gör man så att man köper stora summor så kan man spara pengar på transport också. Om man nu inte cyklar, då spelar det inte så stor roll. Jag gillar människor som är ekonomiskt smarta och det finns alltid saker man kan göra bättre.

Däremot snål är något som jag inte tycker om. En snål person för mig är någon som tar det hela för långt. Någon som snyltar på andra eller någon som aldrig delar med sig. En person som inte ens bjuder på kaffe eller erbjuder mat till vänner. Någon som kanske har det väldigt gott ställt men ändå inte försöker hjälpa andra.

Så att någon beger sig ut på en cykeltur och sedan storhandlar eller väljer att äta väldigt billig mat är inte snål. han är bara ekonomsikt smart. Någon som däremot bara tänker på sig själv och sina pengar han är snål. Jag tycker det är en stor skillnad även om det idag har blivit vanligt med prat om att folk är snåla när dem enligt mig bara är smarta och tar hand om sina pengar på ett bra sätt