Fina dagar och lugnt i båten

7 Maj, 2012 by

Man kan ju inte annat än att älska när de fina soliga dagarna blir allt fler. Jag bor numera rätt långt norr ut i landet och dem här fina dagarna har varit väldigt begränsade än så länge detta året. Men som sagt så blir dem allt fler och det är bara att njuta av att sommaren snart äntligen är här. Men det är svårt att njuta om det är så att man behöver oroa sig hela tiden. Jag har mer eller mindre stenkoll på min ekonomi. Självklart kan man inte förutse allt som kommer att hända. Men så mycket som möjligt så är jag nöjd.  Jag va tidigare väldigt risktagande när det gäller mina investeringar. När jag satsade på aktier så var det mer eller mindre ”kvitt eller dubbelt” som gällde. Och varje aktie jag satsade pengar i skulle självklart gå dubbelt upp. Men när det inte gjorde det så blev ju dagarna allt annat än bra, oavsett om det var soligt eller inte.

Nu kan man väl dock säga att jag har lärt mig av mina misstag. Det är inte värt chansen att få en mycket högre avkastning om det är så att du samtidigt måste gå och oroa dig över att du lika väl kan förlora mer eller mindre alla dina sparade pengar på bara en dålig nyhet. Numera är det stabila företag inom många olika brancher tillsammans med lite olika spridda fonder. Nu är jag fortfarande rätt ung så jag har valt att inte minska riskerna med räntefonder och liknande. Utan jag tror att på lång sikt så kommer börsen att gå upp även om det är fem till tio tunga år.

Så nu när de fina dagarna kommer så kan jag inte annat än att njuta. Bra ekonomi och bra dagar ger en väldigt massa energi och lycka!