funderar på att byta bank

11 Mar, 2012 by

Jag har tidigare skrivit en hel del om banker och att fler borde göra ett byta. Så nu är det väl inte mer än rätt att jag själv tar och gör som jag har sagt. Jag har för närvarande Swedbank och är väl allt förutom nöjd med dem. Den enda anledningen till att jag faktiskt har dem är för att mina föräldrar en gång i tiden öppnade ett konto hos dem. Och sedan dess så har jag haft löne och transaktionskontot hos dem.  Men alla dessa avgifter hit och dit får en snabbt att tröttna. Jag har inga bolån för tillfället då jag bor i en hyresrätt och sparkapital och aktier har jag hos Avanza. Så det som intresserar mig är egentligen bara att få ner avgifter och försöka hitta ett konto då jag faktiskt få lite ränta även på lönekontot. Sen skadar det ju inte om dem faktiskt visar att dem vill ha kvar sina kunder med bra bolån och liknande också, för någon gång i livet ska lär man kolla på sådant också. Det finns ett par olika banker som jag tittar på.

Den första jag tänker göra en mer noggrann koll på är Danske bank. Detta är för att jag har mer eller mindre bara hört gott om dem. Att de utan att bråka faktiskt ger en ett så bra erbjudande dem kan, även om det nu oftast gäller bolån som inte är aktuellt för tillfället. Men det gör ändå ett gott intryck. Dessutom så har dem ett antal olika alternativ där jag kan få det jag behöver utan en enda krona i årsavgift.hittar dock inget om att dem erbjuder ränta på lönekontot.  Så ska höra av mig till dem i veckan och se vad jag får för intryck själv när jag pratar med dem.

En annan bank jag ska kolla på är ICA banken. Den stora anledningen till det är att en stor del av maten inhandlas på just ICA och får jag då lite billigare mat eller bättre erbjudande så är det fortfarande otroligt mycket bättre än det jag har idag på Swedbank där jag bara betalar men inte får någonting tillbaka. Framförallt när jag betalar för något som dem sparar/tjäna pengar på, bankkort och internetbank.  Men gillar inte avgiften på kort och att jag inte får någon ränta på kontot.

Den tredje banken jag kollar på just nu är Skandiabanken. Även här har jag hört mycket gott. Och just dem erbjuder egentligen allt det jag efterfrågar i dagens läge. Avgiftsfritt med ränta på lönekontot. Inte för att räntan är bra, men den kan inte vara sämre än Swedbank som är obefintlig på lönekontot. Så det kan bara bli bättre.

Vilken av bankerna det blir lär väl visa sig inom ett par veckor. Jag vill inte göra något förhastat då jag inte känner för att göra flera byten på en gång. Så jag tänker jämföra noga och så tar jag det som jag känner att jag får bäst intryck av. Det kommer i vilket fall som helst inte bli någon av de traditionella storbankerna då det enda jag känner är att de gör allt för att lura sina kunder.