När pengarna rinner iväg

4 Maj, 2012 by

Är det något jag inte gillar så är det när jag känner att pengarna bara försvinner när jag egentligen inte har fått något för dem pengarna. Eller när ett köp oväntat eller för att man ej tänkt till leder till ett annat köp. Och så leder det i sin tur till ännu ett köp. Då man bara står och ser pengarna rinna iväg.

Jag har gjort budget och jag gör förbereder mig så gott jag kan för att se till att ha pengar om något oförutsett händer. Jag har idag ingen bil och jag bor i hyresrätt. Så min krisbudget är relativt liten då jag inte förväntar mig några stora oförväntade utgifter. Men sen så bestämmer man sig för att man har råd att exempelvis byta ut sängen. Sedan tidigare kanske sängen har varit lite liten så man bestämmer sig för en större dubbelsäng  Man räknar ut vad sängstommen kostar och man räknar ut vad madrasser och bäddmadrassen kostar. Och så räknar man och får lägga in det i budgeten och allt ska vara bra . Trodde man tills man kommer fram till att alla de lakan man har sedan tidigare är till en helt annan sängstorlek. Så nu måste man helt plötsligt köpa ett antal uppsättningar bäddlakan. där försvann en summa pengar.

Man kanske har en hund hemma som börjar bli till åren och börjar bli lite seg. Och utan att man har tänkt på det så är sängen för hög och vovven kan inte längre hoppa upp i sängen. Ja då får man på ett eller annat sätt skaffa sig någon form av trappa som hunden kan använda för att ta sig upp. där försvann ytterligare lite pengar.

Nu var detta kanske inte ett jätte bra exempel. Men vad gör man egentligen när pengarna bara rinner iväg. Det kan vara när ett köp oväntat leder till ett par andra måsteköp. Eller när vardagarna bara går och helt plötsligt så ser man att de pengar man tänkt röra sig med helt plötsligt håller på att ta slut. Utan att man egentligen gjort något med dem. Jag gillar inte den känslan