Ökat sparande med Köpstopp

20 Sep, 2011 by

Något som jag tycker alla borde testa någon gång eller i ett par månader är det så kallade köpstopp. Det innebär att man under den perioden man valt( ju längre desto bättre) så ska man inte lägga en enda krona på något som inte är absolut nödvändigt. Så helt enkelt, man ska avstå från allt vad bio, hämtmat köpa spel och liknande heter köper endast det viktigaste som mat och hygien artiklar och liknande. Att göra detta får en verkligen att inse hur mycket pengar som försvinner på saker som man egentligen inte har en nytta utav.Vissa av sakerna är dessutom saker som man inte ens har någon speciellt stor glädje utav. Hur många sitter exempelvis inte med prenumerationer och abonnemang som man utnyttjar ytterst lite. Det är väldigt många. Och genom att göra en sådan sak som ett köpstopp får en verkligen att inse hur mycket pengar man slösar.

Och om det inte är tillräckligt med att se vart pengarna går för att bli övertygad så får du tänkar på alla de pengar du kan spara. Om det nu är så att du väljer att göra ett köpstopp på exempelvis 6 månader så kommer du spara otroligt mycket pengar. Lägg undan dessa och gör något riktigt kul med dem när du/ni har klarat köpstoppet. Det kan vara en resa med familjen, eller helt enkelt att unna sig något riktigt lyxinköp.

En annan sak man får ut utav ett köpstop är att man under tiden man har detta stoppet så får man helt enkelt hitta nya sätt att underhålla sig själv med. Och detta var en verklig nytta för mig. Innan hade jag aldrig ens kollat mig omkring på hur många möjligheter det finns med gratis nöjen och tjänster. Bara det att låna böcker,filmer och spel från biblioteket var aldrig något för mig. Nu när jag ser en bok eller en film i affären för 150-300 kr så går jag bara till biblioteket istället. Visst kan det vara så att man får stå en stund i kö för att få just den boken man vill ha. Men man sparar mycket pengar och när man läst ut boken så står den inte bara och skräpar i bokhyllan utan den kommer faktiskt till nytta.

Är det någon här mer än jag som har testat detta köpstopp? i så fall hur gick det för er? har ni fortsatt med någon del utav de?