Skippa kreditkorten

18 Mar, 2014 by

Väldigt många idag sitter med flertalet olika kreditkort i plånboken. Det kan vara ifrån erbjudanden där man samlar poäng eller någon affär som har sitt eget och där man får lägre pris i den affären om man handlar med kortet. Men en sak är säker. Allt för många har kreditkort som de inte behöver eller som de snarare inte borde få ha tillgång till. Kreditkort kan vara bra att ha som en reserv om det är så att man kanske har en bristande buffert. Men då ska det verkligen vara i reservfall. Eller om det är så att man har stenkoll på sin ekonomi och använder kortet för att kanske samla poäng eller få någon form av återbäring men att man då alltså undviker att handla på kredit och delbetalningar utan betalar varje månad.

Att varje månad få betala ränta på de köp man har gjort på kredit kan snabbt bli en betydande summa. Och har man ett kreditkort där man faktiskt använder krediten så bör man se till att det faktiskt är för vettiga köp. En ny ljudanläggning eller Tv är inga bra anledningar till att utnyttja krediten. Det blir en mycket dyrare tv än man tänkt sig även om den kanske är köpt på rea. e itället till att spara ihop pengarna.

Så är det så att man sitter på flera kreditkort så kan det vara vettigt att se över sin situation. Det är lätt hänt att man hamnar i en situation där man tar summan på kredit bara eftersom kreditkorten finns tillgängliga i din plånbok. Det i sin tur leder helt enkelt till en försämrad privatekonomi. Så jag tycker att man bör vara betydligt mer restriktiv till att dra kreditkortet än vad väldigt många är idag. De enda som tjänar på att du använder kreditkortet är kreditbolagen. För din ekonomi så är det mer troligt att det bara gör skada