Storhandlat

6 Mar, 2012 by

Det har varit obefintligt med inlägg från mig och vad jag gör och tänker på denna bloggen. Det har bara varit inlägg med tips och information om att få en bättre privatekonomi. Det är delvis slut på det. Nu kommer det vara lite mer blandat.

Jag har på den senaste tiden försökt att fixa till budgeten jag har. En av sakerna som hör till där är att jag ska minska matkostnaden rätt ordentligt genom att storhandla.Väldigt mycket av det man sparar på att storhandla försvinner när man tar bilen och åker långt. Därför har jag på den senaste tiden testat att åka buss ut till Willys. vilket där jag bor tar ungefär 30min.

Med mig har jag såklart tygkassar och även en väska. Det jag har fokuserat på att handla är köttprodukter i storpack och annat som jag finner billigt just där. Ost har jag märkt att willys har haft ganska billigt om man jämför med många andra affärer. Att göra på detta sättet har jag räknat med,får se om det stämmer, spara ungefär 300-400kr varje månad. Jag äter ganska mycket kött och om priset ligger på 45 kr /kg istället för 65kr/kg så blir det en hel del i längden.  Mjölk och sådant skippar jag och handlar istället sådant på den lokala ICA affären.

Om detta faktiskt sparar så mycket som jag hoppas på så kommer jag garanterat att fortsätta med det. Även om det tar en rätt lång tid så behöver jag bara göra det ett par gånger varje månad.Det är självklart värre om man har barnfamilj. Men nu är det bara jag och min sambo så det kommer nog gå bra