Vad gör du med trasiga/överblivna saker?

16 Sep, 2011 by

Vad gör du med trasiga/överblivna saker?

Det är min fråga till dig.  Genom att ta en runda till soptippen och bara kolla på vad det är för grejor folk slänger så är det som att se dem slänga bort flera tusentals kronor utan att blinka. Men skulle de verkligen ha slängt pengarna om de hade haft dem i handen? Troligtvis inte. Men vad är det då som får oss att slänga saker som vi inte längre vill ha eller saker som har gått sönder. För väldigt ofta så har dessa saker fortfarande ett värde, bara det att vi inte tänker på det.

Om vi till exempel börjar med överblivna grejor. Säg att du har en gammal cykel och kanske gamla barnleksaker. Du hittar dessa när du letar igenom förrådet och du bestämmer dig för att det bara är till att slänga detta på soptippen. Ta en funderare först då. Nu har jag tagit exempel som är rätt självklara att folk är ute efter och därmed går bra att sälja via blocket eller liknande. Men du kommer att bli förvånad över vad folk köper för grejor. Det är så enkelt att lägga upp en annons på internet idag och du når ut till flera tusentals personer för en summa under 50kr. Detta gör även att man kan hitta köpare till väldigt udda grejor som kanske gamla tidningar eller tvspel. Så istället för att slänga detta nr du hittar dem. Lägg upp en annons på blocket istället så kan du tjäna ett par hundralappar eller till och med tusen lappar beorende på vad det är.

Likadant är det med trasiga grejor. Bara för att det är trasigt så betyder det inte att det är värdelöst. Visst, det är inte värt lika mycket pengar som när det fungerar. Men i och med att det är så lätt att nå ut till folk och det är lätt för folk att leta upp de prylar de vill ha så kanske det är så att den trasiga fåtöljen du har, det är någon som letar efter precis en sån som denna personen kan ha som sysselsättning att renovera. Så ta inte för givet att det är skräp bara för att det inte har något värde för dig. utan gör dig själv en tjänst och lägg åtminstone upp en annons på Internet och se om det finns någon som är intresserad