Microlån

Så fungerar microlån

Ett microlån , snabblån, eller smslån som det också kallas för ibland är ett lån som rör sig om en relativt liten summa. Ofta så är det ett lån som ligger i intervallet 500kr – 5000 kr men ibland kan det även röra sig om summor på upp emot 10000kr. Det som kännetecknar  ett microlån är dels det låga beloppet på summan men även att lånet ofta sträcker sig över en kort tid. De flesta microlånen har en återbetalning som ska ske inom 30 dagar. Vissa enstaka aktörer har dock upp till 90 dagar på lite större lån. Microlånen är ett väldigt praktiskt och snabbt alternativ till de vanliga lånen man tar hos banken.

Microlån ska man inte se som någon långsiktig lösning vid pengaproblem. Men är det så att man vid ett tillfälle har väldigt ont om pengar och samtidigt är i stort behov utav att betala för att undvika problem eller om det helt enkelt är så att man har svårt att klara sig en viss månad så är det en utmärkt hjälp. Microlånen är just det, En snabb och praktisk hjälp vid tillfälliga betalningssvårigheter. Men var på de säkra att det är just en kortsiktig lösning så att du inte hamnar i en ond cirkel där du lånar pengar för att betala tillbaka .

Jämföra microlån

LångivareLånebeloppAvgiftLånetidÖvrigt
LångivareLånebeloppAvgiftLånetidÖvrigt
Vivus.se Microlån2000 kr200 kr30 dagarFörsta lånet gratisAnsök här! Microlån
Nanokredit.se Microlån2000 kr340 kr30 dagarFörsta lånet gratis!Ansök här! Microlån
Kredit 365 Microlån2000 kr492 kr30 dagarLån även om du har betalningsanmärkningAnsök här! Microlån
Folkia Microlån2000 kr426 kr30 dagarBilligt första gången!Ansök här! Microlån
Thorn.se Microlån5000 kr792 kr12 månLåna upp till 25 000 kr!Ansök här! Microlån
L EASY Microlån5000 kr792 kr12 månLåna upp till 25 000 kr!adAnsök här! Microlån

Att jämföra olika utgivare av microlån är väldigt viktigt då det kan skilja väldigt mycket. Bara i pris kan det på ett lån på 2000kr skilja upp till 300-400 kr mellan två olika långivare. Dessutom så kan det skilja ganska mycket i avtalen. Exempelvis på när pengarna ska betalas tillbaka. Så innan du tar ett microlån ska du vara helt säker på vad avtalen innebär och när du senast måste ha betalat tillbaka pengarna. Har du dessutom lånat pengar från ett företag förut så kan det vara andra villkor när du lånar nästa gång.

Ska jag ta ett microlån?

Detta är något som är helt och hållet upp till dig. Microlån är ett utmärkt sätt att lösa tillfälliga problem med ekonomin. Men du måste som sagt vara säker på att du klarar av att betala tillbaka för annars så kan lånet bli betydligt dyrare än vad du tidigare tänkt då det först kommer tillkomma påminnelseavgift och sedan inkasso avgift.  Så gör en jämförelse mellan olika bolag och var säker på att du kan betala tillbaka så kan microlån absolut vara en bra lösning

Hur tar jag ett microlån?

Microlån går under flera namn. Dels så är det just microlån, men det kallas även för både smslån samt för snabblån. Det ger en liten fingervisning av hur det går till. Om man har tagit lån tidigare hos någon långivare så räcker det oftast med att skicka ett sms andra gången så får du pengarna in på kontot. Första gången däremot så krävs det att man lämnar en del uppgifter. Exempelvis hos vilken bank som man har sitt konto.  Namnet snabblån har de fått då det oftast går väldigt fort att få veta om man får låna pengar eller inte. Beskedet brukar man få redan inom en timme.

Fördelar med microlån

Fördelen med just microlån är att du får dina lånade pengar väldigt snabbt, ofta redan samma dag. Och det kan vara väldigt avgörande om det är så att man befinner sig i en liten dålig situation rent ekonomiskt. Den andra fördelen är enkelheten. Första gången så är det bara att fylla i sina uppgifter och sedan så får du beskedet kort därpå. Andra gången så räcker det ofta med ett sms samt hur mycket du vill låna.

microlån 150x150 Microlån

Nackdelar med microlån

Den absolut största nackdelen är kostnaden. Jämfört med ett vanligt banklån så är det betydligt dyrare med microlån. Ett microlån kan kosta ett par hundra kronor bara för att låna pengar i en månad. Den effektiva räntan blir då rätt hög. Den andra nackdelen är enkelheten. Det är lätt att göra lånen till en vana. Det är inte en del av din ekonomi. Det är bara en hjälp när det verkligen kör till sig. Alltså inget som du ska ta till varje månad.

Microlån med betalningsanmärkningar

Om man har betalningsanmärkningar så är det i princip kört direkt med de vanliga bankerna. Det gäller däremot inte microlån. Flera bolag är visserligen direkt borträknade. Men det finns bolag som accepterar lånansökan även om det är så att den sökande har betalningsanmärkningar. exempelvis kredit365.