Mikrolån

Vad är ett mikrolån?mikrolån Mikrolån

Ett mikrolån är ett lån som rör sig om en förhållandevis låg summa när det gäller lån. Det går även under namnen smslån eller snabblån. Det som utmärker sig så mycket med just mikrolån är att de har en väldigt enkel och snabb ansökan. De flesta låneutgivare idag ger mer eller mindre svar direkt när du gör din ansökan. I vissa fall tar det upp till en timme. Men enkelheten gör att nästan vem som helst som är över 20 år kan ansöka om ett sådant här lån. Ett mikrolån är ett lån som oftast ligger i intervallet 500kr upp till 5000 kr. Det förekommer även belopp på upp till 10000kr. Men majoriteten ligger inom det förstnämnda intervallet. En annan sak som är utmärkande med mikrolån är att låneperioden bara är under en kortare period. Standard är 30 dagar men det förekommer även upp till 90 dagar för de lite större beloppen. Är man i behov av snabba pengar så är det både väldigt praktiskt och enkelt att ansöka och på så vis klara sig ur knipan.

Mikrolån ska dock inte ses som någon långsiktig lösning. Detta då den summa man får betala för att få låna pengarna är väldigt hög om man jämför med andra typer av lån. Vilket annat banklån som helst är att föredra om det är så att du vet att problemet med pengar kommer att hålla i sig under en längre period. Men dessa lån är också lite krångligare att få. Så är det så att du vet med dig att du kommer att klara av att betala tillbaka lånet efter en månad och att du inte behöver ta ett nytt lån för att betala tillbaka det andra så är mikrolån en alldeles utmärkt lösning för att lösa pengar bristen. Du får pengarna snabbt och kan där med sätta problemet åtminstone tillfälligt ur världen.

En jämförelse av mikrolån

LångivareLånebeloppAvgiftLånetidÖvrigt
LångivareLånebeloppAvgiftLånetidÖvrigt
Nanokredit.se Mikrolån2000 kr328 kr30 dagarFörsta lånet gratis!Ansök här! Mikrolån
Vivus.se Mikrolån2000 kr200 kr30 dagarFörsta lånet gratis!Ansök här! Mikrolån
Kredit 365 Mikrolån2000 kr492 kr30 dagarLån även om du har betalningsanmärkning Första lånet gratisAnsök här! Mikrolån
OK Money Mikrolån2000 kr350 kr30 dagarSvar direktAnsök här! Mikrolån
Risicum.se Mikrolån2000 kr350 kr30 dagarsvar direktAnsök här! Mikrolån
Thorn.se Mikrolån5000 kr645 kr12 månLåna upp till 25 000 kr!Ansök här! Mikrolån
L EASY Mikrolån5000 kr645 kr12 månLåna upp till 25 000 kr!Ansök här! Mikrolån

Det är av stor vikt att göra en ordentlig jämförelse innan man bestämmer sig för att ta ett lån. Mikrolånen mellan olika låneutgivare skiljer sig otroligt mycket både vad det gäller pris och vad det gäller villkor. Så att läsa igenom villkoren eller åtminstone vara på det med vad som förväntas utav dig är väldigt viktigt så att du inte missförstår och att det sedan tillkommer andra avgifter om det skulle vara så att du inte betalar in lånet i tid. Ännu viktigare kan det vara andra gången du lånar då det kan vara helt andra villkor än vad det var första gången du tog ditt lån.

Är mikrolån något för mig?

Det är en väldigt svår fråga att besvara. Det är ett utmärkt sätt att lösa tillfälliga ekonomiska problem. Men man måste även ha stenkoll på så att man har råd att betala tillbaka när lånet sedan löper ut. Gör man inte det så kan det bli betydligt värre än det var innan man tog lånet. För så fort lånet förfallit och de inte har pengarna så börjar det tillkomma avgifter i form av förseningsavgifter och inkassoavgifter. Så gör en noggrann analys av din situation och en noggrann jämförelse av olika låneutgivare och bestäm dig därefter.

Hur man tar ett mikrolån

Det finns flera olika sätt att ansöka om dessa typer av lån. Det vanligaste första gången är att gå in på deras hemsidor. Jämför och bestäm dig för vilket lån du vill ha. Sedan så är det bara att fylla i ansökan direkt i din webbläsare. Om det sedan är så att du i framtiden skulle behöva ytterliggare ett lån så räcker det ofta med att skicka ett sms till lånegivaren så får du pengarna inom en kortare stund. Detta är som sagt inte möjligt första gången då det kräver att man tidigare har lämnat sina uppgifter till låneutgivaren.

Fördelar och nackdelar med mikrolån

Det finns så klart mängder med olika fördelar och nackdelar med ett mikolån. Men jag tänkte nämna några av de vanligaste. en av de största fördelarna med ett mikrolån är hur pass enkelt och snabbt det är att ansöka. Du går bara in på valfri låneutgivares hemsida och fyller i ansökan direkt i webbläsaren. Du får sedan oftast svaret inom en timme och pengarna på kontot redan nästa dag. Detta gör det möjligt att lösa sina problem snabbt om det är av behov.

Den absolut största nackdelen är kostnaden. Det är inte billigt med ett sådant här lån. Visst 300kr är inte jätte farligt om det löser problemet och att det är en engångsföreteelse. Blir det upprepat och till en vana så blir det snabbt ruggigt dyrt i förhållande med andra alternativ. Så var noga med att gå igenom din ekonomi så att du klarar av att betala tillbaka.