Smålån

Att ha ta ett lite mindre lån om det är så att man befinner sig i lite ekonomiska problem kan kännas väldigt nödvändigt. Men det det finns en del viktiga saker att tänka på när man håller på med smålån. Dessa smålån benämns ofta som antingen mikrolån eller smslån och det rör sig alltså om lån på ett mindre belopp. Detta belopp understiger oftast 5000 kr men möjlighet till lån på upp till 25 000 kr finns hos ett par enstaka aktörer. Dessa smålån har normalt en väldigt kort låneperiod. Detta gör det väldigt viktigt att man med säkerhet vet att man klarar av att betala tillbaka lånet när det enligt villkoren går ut. Annars så finns det väldigt stor risk att lånet kommer bli bra mycket dyrare än vad du först hade räknat med.

Man ska vara på de klara att dessa smålån inte är någon som helst lösning på något långvarit ekonomiskt problem. vet du om att du brukar befinna dig i sådana här situationer eller om du under en längre tid har haft det svårt att få ihop pengar så är detta inte något bra alternativ för att lösa det. Om det är så att du inte är helt säker på att du kommer kunna betala tillbaka så ska du skippa det. Det fyller snabbt på med avgifter och det är lätt att man tar ett nytt lån bara för att lösa ut det gamla och då är du på helt fel väg. Det är svårt att ta sig ur en ond cirkel som det lätt blir om man tar ett nytt lån hela tiden.

Jämför smålån

LångivareLånebeloppAvgiftLånetidÖvrigt
LångivareLånebeloppAvgiftLånetidÖvrigt
Nanokredit.se Smålån2000 kr328 kr30 dagarFörsta lånet gratis!Ansök här! Smålån
Vivus.se Smålån2000 kr200 kr30 dagarFörsta lånet gratis!Ansök här! Smålån
Kredit 365 Smålån2000 kr492 kr30 dagarLån även om du har betalningsanmärkning Första lånet gratisAnsök här! Smålån
OK Money Smålån2000 kr350 kr30 dagarSvar direktAnsök här! Smålån
Risicum.se Smålån2000 kr350 kr30 dagarsvar direktAnsök här! Smålån
Thorn.se Smålån5000 kr645 kr12 månLåna upp till 25 000 kr!Ansök här! Smålån
L EASY Smålån5000 kr645 kr12 månLåna upp till 25 000 kr!Ansök här! Smålån

Det är av stor vikt att jämföra olika smålån med varandra innan du bestämmer dig för att ta ett lån. Detta då det kan skilja upp till 500kr mellan en lånegivare och en annan. Detta i samband med olika villkor när det gäller återbetalning och betalningssvårigheter så är det väldigt viktig att du är helt säker på vad du ger dig in på och att du vet att du har de bästa möjliga villkoren. Även om det är din andra gång du lånar pengar så ska du kolla upp villkoren då det kan skilja sig från första lånet till det andra.

Fördelar och nackdelar

Att ta såna här lite mindre lån har helt klart sina fördelar. Dels så är dessa typer av lånegivare väldigt snabba på att ge ett svar om det är så att man får ett lån eller inte vilket gör att du inte behöver sitta och vänta för att veta hur du ska gå vidare. Det går även väldigt snabbt tills dess att du har pengarna på kontot.Ofta bara en bankdag eller två.

Det finns ju dock tyvärr även en del nackdelar. Den största nackdelen är priset. Det kostar väldigt mycket i förhållande vis till vad du lånar om du jämför med andra typer av lån. En annan nackdel kan även ses som en fördel. Det är väldigt enkelt att ta sådana här smålån. Det gör att det är lätt att överväga dem bara för att man vill köpa någon pryl man har fått upp ögonen för. Det är alltså lätt att dra på sig otroligt onödiga skulder bara för att man vet att det är enkelt.

smålån 258x300 Smålån

Om man ska ta ett sådant här lån eller ej är svårt att säga. Det är upp till var och en att bestämma själv. Jag tycker att om man befinner sig i en tillfällig knipa men vet att man kan betala tillbaka så är det bara att köra på. Det gäller dock att vara uppmärksam och jämföra noga innan man tar lånet