Snabblån

Snabblån är en typ av lån som på den senaste tiden har fått ett otroligt uppsving både när det gäller antalet bolag som är verksamma på marknaden samt antalet låneansökningar vilka båda ökar hela tiden. Just på grund av ökningen och att nya bolag hela tiden tillkommer så kan det vara väldigt svårt att hänga med i de snabba svängarna som sker på marknaden just nu. Och det är just det som jag har tänkt att hjälpa till med lite med det här inlägget. För det finns en hel del saker som man bör tänka på innan man ansöker om ett snabblån för att undvika att det hela blir en dyrare upplevelse än nödvändigt. Men jag har tänkt att börja ifrån början med en beskrivning av snabblån för att sedan gå in på saker som kan vara bra att tänka på.

LångivareLånebeloppAvgiftLånetidÖvrigt
LångivareLånebeloppAvgiftLånetidÖvrigt
Nanokredit.se Snabblån2000 kr328 kr30 dagarFörsta lånet gratis!Ansök här! Snabblån
Vivus.se Snabblån2000 kr200 kr30 dagarFörsta lånet gratis!Ansök här! Snabblån
Kredit 365 Snabblån2000 kr492 kr30 dagarLån även om du har betalningsanmärkning Första lånet gratisAnsök här! Snabblån
OK Money Snabblån2000 kr350 kr30 dagarSvar direktAnsök här! Snabblån
Risicum.se Snabblån2000 kr350 kr30 dagarsvar direktAnsök här! Snabblån
Thorn.se Snabblån5000 kr645 kr12 månLåna upp till 25 000 kr!Ansök här! Snabblån
L EASY Snabblån5000 kr645 kr12 månLåna upp till 25 000 kr!Ansök här! Snabblån

 

 


lån 225x300 SnabblånÄr du rätt person för ett snabblån?

Snabblån är ett lite mindre lån som normalt sett ligger inom intervallet 500 kr till 5000 kr. Det går att få tag på lån som är lite större hos vissa aktörer men är det så att det är ett markant större lån så är det inte riktigt längre ett snabblån utan snarare ett privatlån. En annan typisk sak för snabblån är låneperioden. Detta då den är väldigt kort om man jämför med andra typer av lån och den ligger normalt sett på under en månad. Detta gör att de ekonomiska problem som denna typ av lån kan hjälpa till med måste vara väldigt kortvariga då det annars förmodligen bara kommer skapa mer problem åt dig då du bara en månad senare måste betala tillbaka både lånet och avgiften. Det kan vara bra att veta att det finns snabblån som har en låneperiod på upp till 90 dagar även om det är väldigt ovanligt. Men då ökar givetvis även kostnaden för lånet så man måste vara s

äker på att det är värt det. För just kostnaden är något som också är väldigt typiskt för snabblånen. Detta då den inte använder någon vanlig ränta utan bara en fast avgift. Denna avgift öar självklart med både låneperioden och summan man lånar. Kostnaden för ett lån varierar kraftigt mellan olika lånegivare men för ett lån på 2000 kronor kan man utan problem få betala upp till 400 kr. Så dessa lån är ingenting billigt utan man ska vara säker på att det kan lösa ens problem för annars är det bortkastade pengar. Men för att  överhuvudtaget ha chansen om att få ett lån som måste man vara minst 18 år gammal. Annars tar de inte ens emot din ansökan. Kraven på dig som person ekonomiskt är väldigt låga och oftast så räcker det med att ha någon form av inkomst. Men det skiljer stort mellan bolag till bolag. Det finns till och med bolag som ger ut lån till personer med betalningsanmärkningar men det kan vara bra att veta att lånet då blir ett par hundralappar dyrare.

Som jag skrev här ovan så är det självklart att man måste uppfylla alla  de krav som finns för att överhuvudtaget ens få ansöka om ett snabblån. Så är du inte minst 18 år ännu så har du tyvärr inga möjligheter till att få ett lån. De krav som sedan finns på årsinkomst och så vidare skiljer sig som sagt mellan bolag och bolag så det är helt enkelt bara att testa och se vad dem säger. Men om vi bortser från de krav som finns ifrån bolagen ifråga så finns det ett par saker som kan vara bra att checka av innan man bestämmer sig för att ansöka om ett snabblån. Som jag skrev ovan så är lånet bara en lösning om det är ett väldigt kortvarigt problem. Låneperioden är ju normalt sett på under en månad och lånet  är väldigt dyrt. Så vet man att problemet kommer att kvarstå i ett par månader eller mer så är det ingen bra ide med ett snabblån.Då är risken stor att du bara gör din situation värre. Nästa sak att tänka på är om din brist på pengar verkligen är en kris. Är det så att du måste betala en viktig räkning eller skuld så ja. Men är det för att köpa en ny tv eller hemmabiosystem så är det inte det. Då är det bättre att spara ihop sina pengar. Det är tyvärr allt för många som har hamnar i jobbiga problem just på grund av att de har tagit snabblån av fel anledning och sedan fått problem med betalningarna. Och detta är extremt onödig så var säker på att du verkligen behöver pengarna.

Hur ansöker om ett snabblån

När du sedan har kommit så långt att du bestämt dig för att ansöka om ett lån så kommer det som är kvar att gå väldigt snabbt. Det absolut första du bör göra och som du inte bör hoppa över är att göra en jämförelse mellan olika bolag. Detta då det skiljer otroligt mycket i pris mellan olika bolag och vissa av bolagen erbjuder till och med det första lånet helt gratis. Här ovan så kan du se en snabb jämförelse mellan några av de vanligaste bolagen och se vilka av bolagen som erbjuder detta gratis lån. Men trots den snabba jämförelsen så bör du läsa på om villkoren för det lån du har valt så att du är helt säker på vad som gäller när det kommer till låneperiod och om du skulle vara sen med din inbetalning eller vad som gäller om du skulle behöva en extra månad. Och ännu en gång, var säker på att du verkligen behöver lånet. Men efter att detta är gjort och du har valt det bolaget du vill låna pengar av så är det bara att gå in på hemsidan för det bolaget och fylla i dina uppgifter och sedan skicka iväg din ansökan. Hur lång tid det tar att få svar är olika för alla bolag men det går generellt sett väldigt snabbt. Vissa ger svar direkt och andra inom en dag. Och när du fått den godkänd så skickas pengarna nästan omedelbart men kom ihåg att det kan ta ett par bankdagar beroende på vilken bank du använder dig av.

Viktigt om snabblån

Det finns ett par saker som är väldigt viktigt att veta och har du läst all text ovan så blir det mest repetition men det skadar inte att läsa det en gång till. Det första är kravet på 18 år. Har du inte nått denna ålder ännu så är det helt kört och det är bara att ge upp. Det kanske viktigaste är att om du har möjlighet att få tag  pengar på annat sätt exempelvis genom att utöka bolån eller genom att låna av bekanta så är detta att föredra då denna typ av lån är väldigt dyr. Snabblån ska vara den absolut sista utvägen. Du måste självklart vara en svensk medborgare och ha ett svenskt person nummer. Annars kommer du nästan garanterat att nekas direkt. Och det finns ett krav på inkomst även om den är väldigt låg så har du bara någon så kommer det med största sannolikhet att gå igenom.Om du har betalningsanmärkningar så finns det fortfarande möjlighet att få ett lån hos vissa bolag. Så kolla upp i jämförelsen ovan vilka bolag som tar emot en ansökan med betalningsanmärkningar. Lånet kommer att vara dyrare men möjligheten finns där.