Spara

Vi vill alla ha mer pengar över till att  spara eller att spendera på saker som vi verkligen vill ha. Och ofta när vi tänker mer pengar så tänker vi på att tjäna mer pengar. Men faktum är att det är både lättare och mer effektivt att se över sin ekonomi och se var man kan spara pengar. Det är så otroligt många hushåll som i sin ekonomi bara slänger iväg pengar på skräp eller så är det helt enkelt så att de betalar för mycket jämfört med vad de borde. Att spara är väldigt viktigt för att få ut det absolut mesta av dina pengar. Det kan vara allt ifrån att återanvända dina inköp till så mycket som möjligt till att få dina sparade pengar att öka i värde så mycket som möjligt.   Tyvärr är det så idag att de flesta hushållen inte har något sparande eller har minimalt med sparade pengar. Det är ytterst få som skulle klara sig ett par månader utan lön. Och det krävs inte speciellt mycket för att spara. Man behöver inte några tiotusentals kronor i startkapital. Allt du behöver göra är att lägga undan ett par hundra kronor varje månad så kommer man i längden se sitt kapital växa och om något oförutsägbart skulle hända så kan man klara sig på dessa pengar.  Nedan så finns alla bloggens inlägg som berör sparande uppdelat i kategorier. Hoppas att de kan få dig att spara bättre eller åtminstone tänka lite mer vart du kan spara pengar.

Återanvända

Det Slängs väldigt mycket saker idag som utan tvekan skulle kunna användas till mycket annat. Att återanvända slitna eller förbrukade varor kan vara ett utmärkt sätt att spara in pengar på annat.  Det mesta är till nytta för någonting annat.

5 saker du kan använda kaffesumpen till

Kaffe är något som de flesta hushåll i Sverige dricker. Vissa dricker mer än andra. Men det som är gemensamt är att för det mesta så slängs kaffesumpen direkt i soporna. Det finns dock en hel del användningsområden även efter att den är förbrukad.

Allmäna spartips

Det finns väldigt många sätt att spara pengar på i hemmet. En del saker kan man ha gjort väldigt länge och nästan dumförklara dem som inte gör det och andra saker har man bara inte tänkt på. Men i nästan alla områden i hemmet så finns det saker att göra så för att spara en extra krona eller två.

9 sätt att spara pengar på tvättning

Tvättning är något som tar mycket tid och folk gärna vill bli av med snabbt . Det är också en av de saker i hushållet som ofta kostar rätt mycket pengar. så genom att tänka till lite extra här så kan man absolut förbättra budgeten ett par snäpp.

5 riktigt bra spartips

Bara genom att ta cykeln till jobbet har du gjort din ekonomi en otrolig tjänst. Det finns ett par stycken sådana saker som verkligen kan förbättra din ekonomi något otroligt mycket. Så genom att ta en titt och använda sig utav ett tips eller två så kan du spara mycket pengar

 Övrigt

5 vanliga ursäkter till att inte spara

Många sparar inte alls och de flesta har någon ”dålig” anledning till varför dem inte gör det. Nästan alla dessa anledningar är bara bortförklaringar och genom att sluta med dem så kan fler börja spara