5 riktigt bra Spartips!

9 Sep, 2011 by

5 riktigt bra Spartips!

Stt spara och skära ner på sina utgifter är en stor del utav att skaffa sig en bättre privatekonomi. Och att hitta sätt att spara ytterligare några kronor kan på lång sikt absolut vara värt det. Så här tänker jag skriva de 5 saker som jag tycker att alla starkt borde fundera över att göra.

1. Ta cykel/gå till jobbet

Detta kan inte nämnas för få gånger. Det är en så otroligt stor utgift att hålla på att köra bil till och ifrån jobbet. I vissa fall kanske det inte finns någon annan utväg, om man bor långt ifrån sitt jobb. Men nästan alltid så kan man ta cykeln ett par dagar i veckan och på så sätt spara massor av pengar. Bor man i stan så kan man skippa bilen helt och cykla så mycket man kan och annars använda sig av lokaltrafiken. Om du har flera bilar kan det även vara dags att fundera på att gå ner till en bil. är ni två kan ni turas om att cykla till jobbet och på så sätt så sparar ni både bensin och ni kan få bort en sotr utgift i form av bilförsäkring.

2.Gör en matlista och håll hårt i den

Din lokala ica-handlare är inte dum han inte. Alla Matvaruaffärer eller affärer överhuvudtaget för den delen är noga deisgnade för att få dig att följa ett visst mönster och få dig att känna sug över saker som du kanske egentligen inte behöver. Det finns en anledning till att godiset alltid finns nära kassorna där du får stå och vänta. Hindra detta genom att redan innan du åker till affären göra en matlista för så många dagar som du kan och sedan hålla stenhårt till denna lista. låt dig inte frestas av någonting som inte finns på listan.

3. Se över dina försäkringar- stor utgift

Försäkringar kan vara en otroligt stor utgift för den som inte ser över dem hela tiden. Det tar inte lång tid innan premierna i smyg skenar iväg eller att de ger dig sämre villkor för samma pris. Så att ta en kväll med alla papperna framme och ringa till lite olika försäkringsbolag kan de närmaste åren spara dig flera tusentals kronor beroende på dina ägodelar. Bilförsäkringar och villaförsäkringar är där man kan göra absolut störst skillnad. Så ring nu på en gång och se om du inte kan spara några tusenlappar för nästa försäkringsperiod.

4.Säg upp onödiga medlemskap

Nästan alla av oss sitter på någon eller några former utav onödiga medlemskap. Är det tillexempel så att du sitter på en massa tvkanaler som du absolut aldrig kolla på så är det något som kan va dags att se över. Likadant är det med gymkort man inte använder. Det är otrolig onödigt att betala för något man inte använder. har du ett gymkort som du inte använder så är det bättre att säga upp det nu och den dagen du känner för att träna så antingen gå ut och spring eller skaffa ett nytt gymkort då.Det samma gäller tidningsprenumerationer för tidningar du inte läser. Säg upp dem snarast och skulle du någon gång i framtiden bli sugen på dem igen, återuppta dem då. Det är just sådana prenumerationstjänster som kostar en otroligt massa pengar bara för att man inte orkar säga upp dem. Sjukt onödigt!

5. Storhandla

Att en gång i veckan eller en gång varannan vecka storhandla är något man kan spara in mycket pengar på. Genom att åka till de lite billigare stormarknaderna så kan man när man handlar få ner priset en hel del. Men framför allt så är det så att om du åker och storhandlar en gång så kan du undvika att åka till den lokala affären ett antal gånger. Detta gör att priset för resan blir ungefär densamma men framför allt så sparar du pengar på att du inte kan lockas utav frestelser alls lika många gånger. Dessutom så får du ett lägre inköpspris på de stora mataffärerna.

Detta är dem sakerna som jag tycker att alla ska göra eller gå igenom. Det finns riktigt stora pengar att spara här även om det inte ser ut så först. skulle du göra allt ovan skulle du utan tvekan kunna spara in minst 10 000kr om året. och det är inte lite pengar det. Men gör inte mer än att du känner dig bekväm med. och Det finns otroligt många andra sätt att spara in lite pengar på . så gör så mycket du kan så kommer du få otroligt mycket mer pengar över till att betala av skulder eller investera.