5 saker du kan använda kaffesumpen till

9 Nov, 2011 by

5 saker du kan använda kaffesumpen till

Jag har en stark känsla att de flesta av oss slänger kaffesumpen så fort vi gjort klart kaffet och så tänker vi inte mer på de utan de åker ut med soporna.  Men om man ska gå hela vägen med att återanvända så mycket som möjligt och därmed  spara pengar på annat så kan även sådant som att återanvända kaffesumpen vara bra.

Kompost

Detta beror så klart på var man bor och hur man bor. Men faktum är att kaffesump eller bara kaffebönor är väldigt bra att lägga i komposten. Det kan till och med vara bra att strö den direkt i jorden runt buskar eller växter som man vill ska växa till sig lite mer.

Skönhets hjälp

Om det är så att du gillar att göra din egen tvål, krämer, ansiktsmasker eller liknande skönhetsgrejer så ska du definitivt inte slänga sumpen. Tillsammans med ett gäng andra ingredienser så som olja så kan man då skapa sina produkter. kaffe innehåller antioxidanter och är en väldigt bra exfoliator som tar bort döda hudceller från huden. Så blanda sumpen med de ingredienser du vill ha och skapa dina egna skönhetsprodukter.

Bekämpa odörer

Oavsett om det är så att dina händer luktar vitlök eller om de luktar fisk eller kött så fungerar det utmärkt att gnugga händerna i kaffesumpen och sedan tvätta bort det så kommer dina händer inte längre stinka utan nu dofta gott kaffe. Fungerar också att använda om det är så att avloppen börjar lukta i köket eller liknande.

Få bort icke önskade djur

Väldigt många djur och insekter ogillar just lukten och närheten till kaffe. Detta gör att det blir ett väldigt effektivt och miljövänligt alternativ för att bekämpa  potentiella plågor. Om vi tar myror som exempel som kanske invaderar dina rabatter så fungerar kaffe utmärkt för att bli av med dem. likadant om du har katter som springer runt på tomten och uträttar sina behov bland dina blommor så kan kaffe vara lösningen på dina problem.

Få bort fett och fläckar

om det är så att du måste få bort något otroligt fettigt så kan det vara utmärkt att ta fram kaffet ännu en gång. i samband med vatten så brukar det vara rätt lätt att få bort. likaså om det är så att man har fått fläckar. testa att ta lite kaffe och vatten ihop och se om du kan få bort det.

har du några andra tips om vad man kan använda kaffe till så skriv gärna en kommentar.