Återanvänd tomma flingpaket

29 Apr, 2012 by

Återanvänd tomma flingpaket

Är det något som jag verkligen tycker är härligt är det när man får nytta av något som man egentligen bara är skräp och därmed för det mesta bara hamnar i soporna. Och något som åtminstone de flesta barnfamiljer får över och slänger är tomma flingpaket. Och dessa paket är faktiskt väldigt enkla att omvandla till väl fungerande saker. Nu kanske dem inte är så vackra men det är kanske inte något som de flesta bryr sig om ifall man använder dem i exempelvis garaget.

1. pappers/tidningshållare

Det är väldigt vanligt att man hemma har någon form av tidnings eller pappershållare för att få bort pappren från skrivbordet. De flesta sådana är inte heller särskilt fina. Och är det något som ett tomt flingpaket är enkelt att göra om till så är det just sådana här. man får helt enkelt skära ut en fyrkan från någon av de övre hörnen så har du en väl fungerande tidningshållare. Sen är det upp till dig om du vill måla/dekorera den eller låta den se ut som den gör.

2. underlägg

Nu menar jag inte underlägg som man har när man äter utan mer ett skydd som man kan ha ifall det är så att man ska måla eller limma någonting. Då kan det va bra att ha något skydd under som man kan slänga ifall det skulle bli för skitigt. Bättre med ett flingpaket än bordet.

3. färgpalett

Ibland kan man få för sig att man vill måla. En del oftare än andra. Och då kan det vara bra att ha något man kan blanda färgerna på. Detta är något som ett tomt flingpaket fungerar utmärkt som. Skär bort en sida och använd den som färgpalett så slipper du köpa en.

4. förvaring

Det kanske mest självklara. Använd den till förvaring. I garaget så kan du skära bort den över halvan och använda den undre som förvaring för skruvar eller spikar eller vad som helst. Ett antal tomma flingpaket och du har genast fått bort massa småspik eller skruv som blivit liggande.

Det finns många fler saker man kan använda tomma kartonger i allmänhet till. Det går alltid till fövaring eller varför inte låta barnen använda dem för att bygga leksaker?