Att spara med ett mål är roligt

4 Maj, 2012 by

Jag gillar att spara. Jag njuter av att se mina pengar växa på kontot och jag känner en allt större trygghet desto mer pengar jag har. Men när jag pratar med andra ibland så hör jag ofta att det är tråkigt att spara. Det jag ofta får höra är varför dem ska lägga pengarna på banken för en låg ränta. Det är inte riktigt vad det handlar om och hur mycket avkastning du får på ditt sparande handlar om hur stor risk du känner att du vågar ta. Men något som folk jag pratat med som uttalat sig på detta viset är att de inte har något direkt mål med sitt sparande. Och det är inte alla som behöver det, men har man ett tydligt konkret mål med sitt sparande så kommer det att vara betydligt roligare att spara.

Låt säga att du alltid har velat köpa en båt eller varför inte en bil av den finare typen. Sätt dig då ner och räkna ut hur mycket det skulle kosta dig att nå din dröm. Och sätt sedan upp tydliga mål med hur du ska nå detta. När du nu vet vad dina pengar kommer att gå till när dem växt sig tillräckligt stora så är det betydligt lättare att hålla motivationen till att spara uppe. När du sedan en dag når ditt mål så får du självklart ta och belöna dig själv. Det som det förhoppningsvis leder till är att du fortsätter med att spara och har känt fördelen med att känna tryggheten med att ha pengar på kontot om något skulle hända.

Så använd ett mål för att komma igång med ditt sparande. och försök att göra ditt bästa för att lyckas med ditt sparande. Bestäm dig för hur mycket du ska spara varje månad och en tid där du förvänta dig nå detta målet