En snabböversikt av Scandiabanken

28 Apr, 2012 by

Allmänt om Skandiabanken

Skandiabanken är en av de lite mindre bankerna i Sverige. Det är ett helägt dotterbolag till försäkringsbolaget Skandia. Banken grundades 1994 och var till en början en renodlad telefonbank. Under åren har det dock utvecklats till en internetbank och erbjuder nu alla sina tjänaster direkt över internet. Banken har ett kontor som finns i stockholm. I övrigt sker allting över internet eller telefon

Skandiabanken ur kundperspektiv

Skandiabanken är en rätt liten bank om man jämför med storbankerna. De har bara ett kontor så tillgängligheten om man är i behov av att göra bankärenden på plats är väldigt dålig. Däremot så internetbanken väl utvecklad så kunder som är väl bekanta med internet kan göra allt hemmifrån. De har på internetbanken även utvecklat något de kallar för smartbank där man kan göra budget och få rapporter för att se hur man sköter sin ekonomi.

Avgfiter och räntor

Sparräntor(12-04-28)

Allt i ett-konto: 0,4%
Sparkonto: 1,7%-2,5% , Beror på hur stort belopp
Fasträntekonto: 2,78%-2,97%

Bolåneräntor(12-04-28)

3mån: 3,69%-3,99%
1år: 3,69%-3,99%
2år: 3,39%-3,69%
5år: 3,85%-4,15%

Vilken ränta man får är beroende på hur stort lån man tar. Desto större desto lägre ränta.

Avgifter

Bankkort: 240kr/år
Kreditkort: 0kr/år
Internetbank: 0kr/år

Fördelar med Skandiabanken

Skandiabanken är som tidigare sagt en förhållandevis liten bank. Detta gör att de har visat sig att de sätter kunden i fokus. Dels så har du lägre bolåneräntor än vad du får hos storbankerna. Dessutom så får du ränta på dina pengar som du på ditt löne- och transaktionskonto. Något du inte får hos någon utav de större bankerna. De har en väl fungerande internetbank med en hel del funktioner för att lättare hålla reda på dina pengar.

Nackdelar med Skandiabanken

Skandiabanken har bara ett enda kontor. Detta gör att om du är i behov utav att besöka ett bankkontor så är det mer eller mindre omöjligt om du inte bor i Stockholm. Och där finns ändå bara ett kontor. Så tillgängligheten för dig som inte kan sköta allt på internet är väldigt dålig.

Övrigt

Skandiabanken är utmärkt om du anser att du kan sköta alla dina bankärenden själv över internet. Då får du lägre bolåneräntor samt bättre sparräntor än hos någon av storbankerna. Du får även lägre avgifter och framför allt en väl fungerande internetbank.