Så byter du bank

24 Maj, 2012 by

Det är nog ändå rätt många som vid åtminstone något tillfälle gått i tankarna om att byta bank. Kanske känner man att den nuvarande banken som man har haft så länge tar en för givet och inte ger dig de bästa villkoren längre. Tyvärr så är det många som tror att det är jätte jobbigt och krånligt att byta bank. Och det är en helt felaktig bild av det hela. har man bolån som är bundna på olika perioden så blir det lite krångligare men inte något som inte går att lösa.

Det första du måste göra om du funderar på att byta bank är såklart att bestämma dig. Börja med att kolla upp vilka banker du kan tänka dig att byta till. Gå igenom villkor och avtal och vart du tror att du får det bäst. Var noggrann så har du störst chans att hamna rätt ifrån början. När du har gått igenom och jämfört de olika bankerna så är det dags att bestämma sig. Erbjuder någon av dessa bankerna tillräckligt mycket för att du ska tycka att det är värt att gå över till en ny bank. Om du anser det så går vi vidare till nästa steg.

Nästa steg är att kontakta den banken du är intresserad av. Har dem kontor i din närhet så kan det vara bra att sätta sig ner och prata med dem, kanske har dem något specialerbjudande just nu som gör att du får ännu bättre villkor. Gå igenom noggrant med banken vad det är du förväntar dig och se till att de har alla de tjänster du behöver för att kunna sköta din ekonomi ordentligt.

När du väl bestämt dig för att byta bank och till vilken bank det är du ska byta till så är det mesta jobbet redan gjort då de flesta banker som får nya kunder tar på sig uppdraget att fixa övergången ifrån den gamla banken. Det kan behövas en fullmakt och en del uppgifter om vilka konton och autogiro som ska föras över till din nya bank. Resten fixar som sagt din nya bank.

Det du nu behöver göra är att se till att du får din lön in på ditt nya konto. Ta ett snack med chefen eller löneavdelningen och se till att dem uppdaterar sina uppgifter så att du får pengarna rätt.