Bra sparkonto

4 Dec, 2012 by

Bra sparkonto

Jag skrev igår om att jag tyckte att allt fler borde börja med att ta sitt sparande på allvar och att jag tycker att det är ett utmärkt sätt att göra det till sitt nyårslöfte.  Jag rekommenderade även att göra så att man öppna ett nytt sparkonto på någon annan bank än den man har. Men vad är då ett bra sparkonto? Det är något som självklart något som de allra flesta kan ha en egen personlig uppfattning om. Jag gör dock så att jag kollar över mina sparkonton någon gång per år för att se att räntan och de villkor jag eftersträvar ligger bra sett kokurrensmässigt och är det så att jag får en markant bättring på någon annan bank ja då byter jag.

Ränta

Ja vad är då ett bra sparkonto enligt mig. Kontot ska självklart ha en så bra ränta som möjligt. Vi vill ju alla få ut så mycket av att ha våra pengar hos banken. Och det ska sägas att här kan det skilja otroligt mycket mellan olika banker. Och det enda sättet att alltid ha hög ränta är att alltid se över sina besparingar regelbundet.  Men det går inte enbart att kolla på räntan då det skiljer väldigt mycket mellan villkoren. Om man låser pengarna, det vill säga att man inte kan ta ut dem under en bestämd tid, ger oftast en högre ränta desto längre man låser pengarna.Och just att låsa pengarna är något som jag personligen undviker då jag alltid vill ha friheten att använda och flytta mina pengar hur jag vill. Så om jag exempelvis är missnöjd med en bank vill jag inte att de ska ha hand om någonting åt mig. Och jag vill inte heller betala extra för att kunna komma åt mina pengar om jag nu måste göra det i förtid.

Men vad man ställer för krav på sin bank och de villkor man får är självklart upp till var och en.  Jag vill sköta mitt sparande via internet och utan att låsa pengarna och när jag har det bestämt så letar jag sedan efter den högsta räntan som uppfyller dessa villkor.