Att jobba extra

27 Jul, 2013 by

Att jobba extra

Det finns många sätt att få en bättre privatekonomi på och ett av de sätten är självklart att se till att man får in mer pengar till sitt konto. Och det kanske lättaste då är att jobba lite extra. Detta kan självklart göras på flera olika sätt. Är det så att man på jobbet har möjlighet att jobba extra varje vecka eller övertid så brukar detta vara det absolut bästa alternativet. Detta för att du då både får mer pengar eftersom det mest troligen klassas som övertid och då får ett extra påslag på lönen vilket alltid är bra men du har även möjlighet att visa din chef att du ställer upp om det behövs vilket kan vara bra för framtida löneförhandlingar och så vidare.

Men har man inte möjlighet att jobba mer än man redan gör på det jobbet man har så är det dags att ge sig ut att leta efter andra saker man kan göra. Det finns vissa jobb som bara är på helger eller kvällar men de flesta av dessa ”jobb” får man genom att engagera sig i någon förening eller organisation eller liknande. Det finns självklart vissa jobb som bara är extra jobb men många av dessa jobb är under ordinarie arbetstid och de brukar överlag vara rätt svåra att få. Detta då många av dessa bolag vänder sig till rekryteringsfirmor som i sin tur brukar ge sådana jobb till studenter som gör detta vid sidan om sina studier.

Så är du student har du ett guld läge om du vill jobba och studera samtidigt. Det är visserligen olika lätt beroende på vad du studerar då många av dessa rekryteringsfirmor vill ha in studenter som de sedan kan fixa jobb åt efter studenten och där tjäna bra med pengar. Och då är det ju så att de efterfrågar vissa studenter mer än andra. Men det skadar aldrig att söka. Och beroende på var man bor så är det olika svårt att få jobb. På vissa orter så är det jätte lätt att få tag i ett extra jobb och på andra orter är det svårare. Men som student är det extra trevligt med lite mer pengar i fickan.

Men kom ihåg en sak med arbete. Det tar tid. Den tid du kanske har till familjen eller vännerna. Se till att inte jobba för mycket då du istället kommer att drabbas på annat håll. Extra jobb ska vara just extra jobb. Ett par timmar varje vecka kanske. Den egentliga anledningen till en bra privatekonomi är just trygghet och at tman ska känna att man kan ta tid med familjen utan att drabbas ekonomiskt. Gör då inte tvärt om att familjen drabbas bara för att du vill ha lite mer pengar