tjäna pengar på betalda undersökningar

20 Jan, 2012 by

Det finns mängder med olika sätt att tjäna pengar på nu för tiden. Många av dessa är även möjliga att göra utan att man behöver lämna hemmet. Ett av dessa sätten är att svara på undersökningar vilket har blivit ganska populärt på senaste tiden. Det finns flera olika aktörer på denna marknaden och det går till så att du registrerar dig hos den eller de aktörer som de tycker verkar vettiga och sedan så är det bara att vänta på att de ska höra av sig(nästan uteslutande via e-mail).Du går sedan in och fyller i svaren på de frågor som ställs. Oftast är frågorna utav typen med svarsalternativ där du väljer det som du tycker stämmer överens bäst. Det förekommer dock även frågar där du själv skriver ditt svar i textrutor. Man ska verkligen inte förvänta sig guld och gröna skogar utan det handlar snarare om ca 50 öre- 1 kr för varje fråga som man svarar på, så ca 10-20kr för varje vanlig undersökning. Men gör man ett antal sådana här hos flera olika aktörer så kan det faktiskt bli en liten summa till slut som man sedan kan göra vad man känner för.

Varför betalar dem mig för att svara på frågor?

Det är inte speciellt konstigt. Företagen blir allt mer intresserade om vad kunderna tycker är bra och dåligt och inte minst vad kunderna förknippar med företaget. Och genom att då låta personer som matchar deras önskade profil göra en undersökning där de får svar på dessa frågar kan vara näst intill ovärderlig. Så genom att du fyller i undersökningen så får företaget viktig information och för din tid får du alltså en liten ersättning.

Hur börjar jag tjäna pengar på undersökningar?

Som jag skrev ovan så är det bara registrera sig hos så många aktörer som möjligt. Jag kommer att ge några tips nedan. Sedan så hör dem av sig så fort som de har någon undersökning som är aktuell för dig och då är det bara att gå in och göra den. Några svenska sidor är:

Din åsikt är en av dem lite större aktörerna då de ägs utav företaget Research Now som är ett större företag inom branchen panelundersökningar / internetundersökningar. När man lyckats att samla ihop 100 kr på sitt konto så kan man få dessa pengar i formen av en värdecheck som funkar på exempelvis Coop, Mcdonalds och Stadium

Knyt.se som förut var Cint.se är även den en sida där man kan regga sig för att sedan svara på frågor. Här får man ca 1 kr per minut som dem beräknar att frågorna ska ta att göra. Pengarna får man sedan utbetalt via paypal och du kan göra precis vad du vill med dessa.

Åsikttorget Är också en stor aktör på marknaden och finns även i andra länder. Åsiktstorget använder sig inte av vanlig kontoutbetalning utan du samlar istället poäng som kan användas för att byta till sig kuponger och värdecheckar.

Planetpanel är stort internationellt och har ungefär en halvmiljon konsumenter som svarar på frågor inom en mängd olika områden. Använder inte heller sig utav vanlig utbetalning utan här samlar du istället på dig poäng som ger dig möjlighet att vinna kontantpriser.

Panel.se Är också hyffsat stor. Erbjuder inte kontatutbelaningar utan här samlar du också poäng.Poängen kan användas för att byta till sig trisslotter eller värdecheckar. Du kan även använda dem för att hyra film hos headweb.

Det finns självklart betydligt fler sidor. Nästan för många kan man tycka där man kan regga sig för att sedan svara på frågor. Man kan tycka att det inte är speciellt många undersökningar men är det så att man registrerar sig på alla man kan hitta så kan man nog mycket väl få flera i veckan som man kan göra. Det kan till och med vara aktuellt att registera sig på engelskspråkiga sidor då man ofta kan välja att få pengarna via exempelvis paypal. Så är det intressant så är det bara att söka runt lite på internet så kommer du att hitta även dem.

Jag tänker bara varna för en sak. Vanligt förekommande om man söker efter sidor på engelska är att man kommer till sidor som erbjuder sig att skicka dig en lista med massor utav undersökningssidor där du kommer tjäna extremt mycket pengar om du bara betalar dem en fast summa först. De länkar dessa sidor skickar, om de skickar något överhuvudtaget, är inte värda pengarna utan dessa länkar finns en google sökning bort.