Våga leta efter burkar

26 Nov, 2011 by

Våga leta efter burkar

Faktum är att vi i Sverige är väldigt bra på att panta våra burkar och flaskor. Men detta betyder dock inte att allt kommer till rätta. Det slängs mängder med burkar och flaskor i naturen eller i soptunnor. Och även om det anses ofint eller ”fattigt” att gå runt i sopor och leta efter burkar så är detta ett väldigt bra sätt att tjäna bra med pengar. Dessutom skattefritt.

Hur mycket man kommer tjäna beror helt och hållet på hur hårt man vill gå in i det hela. Visst finns det dom som varje dag går runt i stan eller parker och letar igenom varenda soptunna och ser otroligt slitna ut. Jag menar inte att man behöver ta det riktigt så långt om man nu är rädd för att folk ska få en viss uppfattning om en. Men att göra detta kan man räkna med ett rätt bra klirr i kassan.

Men det finns fortfarande bra sätt att få tag i burkar som man kan göra ganska diskret. Och detta är om man bor i ett lägenhets område där man har gemensamt soprum. För även om folk är väldigt bra på att källsortera så är folk väldigt dåliga på att lägga undan panten och den hamnar ofta bland de övriga grejerna i plast- och metallsorteringen. Så att gå ner till soprummet när det är tomt med folk och leta igenom lite snabbt kan utan tvekan inbringa ett par extra hundralappar varje månad.

Det finns såklart flera olika ställen där det är större chans att hitta pantflaskor på. Och oftast så gäller det bara att tänka efter lite så kan man hitta områden där det brukar bli lite burkar och flaskor. Ofta så är det bra med flaskor och burkar på offentliga platser där det är enklare att slänga sitt skräp (även flastkor och burkar) än att samla ihop det och ta med det hem. Nu är såklart inte detta något som passar alla. Men är man antingen arbetslös eller helt enkelt ung och saknar lite stålar så är det ett bra sätt att samla ihop en hög. Så strunta i vad folk tycker om folk som rotar i sopor och gå panta burkar. Om inte annat så gör du en god gärning för miljön.