Utgifter

Vi har alla utgifter och det är inget konstigt med det. Dock så är det väldigt få som vet exakt vart alla deras pengar gå och hur stor betydelse alla små utgifter har. Och ännu mindre har koll på hur mycket av sina utgifter som de betalar alldeles för mycket på. Vanliga saker där folk betalar alldeles för mycket är bolån och på försäkringar. Man räknar med att det banken vill våras eget bästa. Tyvärr fungerar det inte så och gör man bara en gång en jämförelse med exempelvis andra banker och försäkringsbolag så kommer man att spara flera tusen kronor varje år. Det är flera tusen kronor som man hade kunnat lägga på roligare saker eller som man kan spara. Utgifter är en otroligt betydande del inom privatekonomi. Och bara genom att spara in lite pengar på småsaker kan i slutändan göra så att man varje år spara flera tusen kronor. Och gör man då så att man minskar flera utgifter bara lite grann, exempelvis genom att välja billigare märken på mat, så kan man i slutändan få massor av pengar över till annat. Och det är ju så att det finns mängder med olika utgifter och jag har här på denna sidan samlat de inlägg jag har gjort här i bloggen som på något vis berör att minska sina utgifter. Så jag hoppas att du hittar något här som kan vara till hjälp och även om inte allt passar dig så är varje minskad utgift något som i slutändan påverkar din ekonomi positivt.

Laga eller köpa nytt?

När saker och ting går sönder där hemma så börjar man såklart att fundera på om det är värt att laga grejen eller ska man helt enkelt slänga den och köpa nytt. Det kan faktikst vara rätt så svårt att avgöra och att ta rätt beslut kan helt klart göra att man får ihop ekonomin på ett bra sätt.

Bli av med skulderna snabbt och effektivt

De flesta av oss har skulder, en del har mer och en del har mindre. Men om man har flera stycken olika skulder så finns det ett par sätt att gå tillväga för att få det att kännas som att dem faktiskt försvinner och på så sätt hålla motivationen uppe och betala av skulderna.

Köpa nytt eller begagnat

Blocket används utav fler och fler och nästan allt man kan tänka på finns till salu där. Allt fler ser fördelen med att köpa begagnat. Men vilka saker ska man köpa begagnat och vad ska man tänka på när man faktiskt köper något i andra hand.

Minska utgifterna för mat

Mat är en stor utgift i de flesta hushållens budget idag. Och bara genom att tänka till lite så kan man minska sina matutgifter rätt ordentligt vilket kan leda till att man kan göra mycket roligare saker för sina pengar utan att man egentligen förlorar någon livskvalité.

Billigare mat med matpriskollen

Matpriskollen är en hyfsat ny sida som dels finns på Internet men även har appar till både android och iphone. Det den gör är att samla utskick och priser på mat ifrån flera olika affärer och på så vis kan du få veta vad kycklingfilén är billigast i just din stad.

Så mycket mat slänger vi varje år

Vi svenskar slänger väldigt mycket mat varje år. Det är pengar rakt ner i papperskorgen. Genom att planera sina matinköp och att göra ett matschema så kan vi spara mycket pengar varje år