Att leva snålt för att spara pengar

23 Jul, 2013 by

Det finns många sätt att se till att man får lite extra pengar över varje månad. Och  i grund och bottnen handlar det om att få en bättre koll på var sina pengar går. För om det inte är så att du ökar din inkomst eller på något annat sätt får pengar genom exempelvis spelvinst så är det just att se till att man inte slösar med sina pengar på saker man inte behöver. Och det här med att arbeta med sin ekonomi är en pågående process. Jag gör numera så att jag varje gång jag handlar något för in det i min kassabok. Varje månad samtidigt som jag gör min budget så går jag igenom denna kassabok. Jag kollar på vad mina pengar har gått och är det något som är högre än vad jag tänkt mig så får man göra en mer noggrann undersökning till varför det är så.  Och det är på detta viset man gradvis kan skära ner på sina utgifter. Försöka minska varje utgiftspost med en viss summa tills man har nått den nivå där man lever så snålt man anser sig kunna leva. För det är bara att inse att vi har olika nivåer. Vissa klarar sig inte utan ett snabbare internet och andra klarar sig inte utan lite godare mat.

Det finns stora möjligheter till att spara genom att minska sina utgifter så långt som möjligt och därmed leva ”snålt”. Och det är faktiskt ett utmärkt sätt att sakta men säkert bygga upp ett sparande. Detta sparande kan man sedan använda som en trygghet om något skulle hända eller så försöker man få dessa pengar att växa ännu mer genom att investera dessa.

Så att leva snålt är något jag försöker göra hela tiden. Men det gäller att inte vara dumsnål. Det gäller att hitta en balans där man får mer pengar över men fortfarande anser att man har en lika bra tillvaro