Hitta den mest prisvärda babyvakten

17 Jan, 2017 by

Hitta den mest prisvärda babyvakten

Att sitta och prisjämföra kan vara väldigt tidskrävande oavsett vilken produkt det är man kollar på. Men kortfattat så är det mer komplicerat desto mer olika funktioner det finns i en produktkategori. I det här inlägget så tänkte jag gå in lite mer specifikt på babyvakter och deras olika funktioner och hur man bör tänka när man ska värdera dessa. För tyvärr är det ju så att vi har olika behov som ändras beroende på hur vi bor och sedan så har vi olika ekonomier med olika förutsättningar. Men det hindrar inte mig ifrån att försöka dra lite av de generella saker och funktioner som utmärker en babyvakt och hur man bör värdera de olika funktionerna mot varandra.

Först så kan vi ju börja lite med vad en babyvakt egentligen är. En babyvakt är en produkt som låter dig som förälder övervaka ditt barn när det sover och du inte befinner dig i samma rum. Det är alltså en produkt som gör att du kan få mer tid över. För om du kan göra alla andra hushållssysslor när din lilla bebis ligger och sover så kan du spendera mer tid med ditt barn och din partner. Så även om en sån här produkt nu kostar en slant så kan det väl vara värt det.

En babyvakt består utav två olika enheter. En enhet som du som vuxen alltid ska bära med dig. Det är den som låter dig få information om vad som händer i rummet som bebisen sover i. Den andra enheten är då den enhet som ska placeras i det rum som barnet sover i och ska i de allra fall riktas mot den plats där barnet sover. Detta så att det kan snappa upp så mycket information som möjligt som då sedan kan skickas till din vuxenenhet. Exakt vilken information som bebisenheten spelar in och skickar vidare beror så klart på vilken prisklass babyvakten du har köpt befinner sig i. De mest simpla babyvakterna har en mikrofon som spelar in det ljud som kommer ifrån din bebis samt i de allra flesta fall en rörelsesensor så att du kan bli uppmärksammad på om en viss liten person har börjar vakna upp. De lite dyrare har även en kamera med mörkerseende så att du utan att gå in i rummet kan titta till ditt barn och se till att ingenting konstigt föregår.

Det finns så klart betydligt mer funktioner än så här men inte som påverkar dig som förälder väldigt mycket. Det kan vara en nattlampa så att det inte är så mörkt eller så kan babyenheten vara utrustad med högtalare så att du dels kan prata med ditt barn om det behövs men de brukar även vara utrustade med ett par nattvisor så att du lättare kan få ditt barn att sova.

Men om vi nu ska återgå till att hitta den mest prisvärda babyvakten för oss så kan vi använda oss utav de här funktionerna ovan. Det som alla behöver är så klart ljud och vilket och rörelser vilket är det absolut mest simpla som alla har. Men det är det så att man inte bara försöker hitta den billigaste utan ligger någonstans i mellanläget så tycker jag åtminstone att det är att föredra att välja en utan kamera. Jag har hellre en bättre mikrofon och sensor än tre dåliga komponenter som inte ger mig den information jag vill ha. Väljer man dessutom någon av de i mellanklassen så får man en del av den funktionalitet vi pratade om tidigare som vaggvisor och nattlampa. Vilket alltid någon gång kan vara av användning.

Det som jag tycker är viktigast när man har valt den prisklass man vill lägga sig på är att kolla upp lite mer information om de kandidater som finns där. För oftast när man letar så kan det vara en tre fyra stycken produkter som vi tar ut som kandidater. Och det är först när vi läst på mer om dessa vi kan ta reda på vilken som är mest prisvärd. För enligt min åsikt är det alltid värt ett par extra slantar om det är så att en produkt helt enkelt är mer robust och pålitlig. För är det så att man läser på lite om kommentarer och den som kostar en hundralapp eller två mindre har återkommande problem med exempelvis ljud eller fallerande komponenter så att man regelbundet måste lämna tillbaka eller på lagning så blir det snabbt så att den kanske inte används alls. Och då är det verkligen en icke prisvärd produkt.

Och så tänker jag nästan om allt jag köper. Jag tar hellre färre funktioner men att jag vet att dom fungerar bra än att det ska hålla på att krångla med flera funktioner som inte lever upp till det dom lovar. Det enda som är en prisvärd babyvakt är en babyvakt som faktiskt används.