Några enkla sätt att minska sina matkostnader

19 Dec, 2011 by

Mat är en stor utgift i de allra flesta hushåll och det är inget man kan komma undan med då det inte är så enkelt som att bara sluta äta. Men det är faktiskt inte speciellt svårt att minska utgifterna för mat drastiskt och det betyder inte att man behöver äta bröd och vatten.  Utan det handlar mycket om planering och att inte slösa med pengarna mer än nödvändigt.

Ät inte ute

Det är väldigt lockande och det händer tyvärr allt för ofta att man på fredagskvällen inte orkar laga mat utan bestämmer sig för att åka och köpa pizza för hela familjen. Detta är dock väldigt farligt för din budget. Framförallt om det är så att man gör det till en vana. Är det så att man bor och lever ensam är det kanske inte hela världen att göra det någon gång. Men är man en familj på 4-5 stycken som ska ha mat och om det blir så att man gör det 2-3 gånger i månaden så blir det helt plötsligt en rätt så otrevlig kostnad i budgeten.

Köp den näringsrika maten

Genom att skippa dålig mat eller näringsfattig mat så kommer du att få ut mer av din måltid. Din kropp kommer att få i sig allt det den behöver även om man inte trycker sig full med mat.  så genom att kolla igenom vad maten innehåller ås kan du planera bättre måltider så att du slipper köpa extra tilltug som kostar pengar.

Planera dina måltider

Genom att planera sina måltider en vecka framöver så får du ett antal fördelar. Den ena är att när du åker och handlar så vet du vad det är du ska köpa. Du kan skriva ner en lista och stenhårt hålla dig till denna och skippa att handla på instinkt vilket ofta leder till att man köper mat man inte behöver. Den andra är att du kan storhandla en gång i veckan istället. Du behöver bara åka och handla en gång och slipper då extra transport kostnader och du kan dessutom åka lite längre till en billigare affär och fortfarande spara pengar på det. Dessutom kan du planera in så att du får mat över till matlådor till nästa dags lunch.