Sänk dina räntekostnader

11 Maj, 2015 by

Sänk dina räntekostnader

En inte allt för ovanlig privatekonomisk situation är att man äger ett par kreditkort, har avbetalningslösningar på hemelektroniken, har lånat till en resa hos en bank medan man har andra kreditavtal hos en annan. Många gånger leder detta till en dålig översikt, men framför allt, onödigt höga räntekostnader.

Skulle man i ovanstående scenario behöva ta upp nya lån, kan man nästan vara säker på att man får ännu sämre lånevillkor än tidigare då riskprofilen är högre. Detta leder givetvis till ännu högre genomsnittsränta och en situation där man kanske betalar tusentals kronor extra om året, helt i onödan.

Det inte många vet är att man kan få en betydligt bättre privatekonomisk situation genom att samla lån och krediter i ett och samma lite större lån. Genom att göra på det sättet får man inte bara en bättre översikt över skuldsituationen, genomsnittsräntan blir dessutom många gånger lägre vilket gör att man istället kan spara många tusentals kronor per år.

När man samlar lånen i ett och samma lite större lån är det viktigare än någonsin att man fullföljer sina betalningsåtaganden. Den nya långivaren betalar ju nämligen ner dina tidigare skulder åt dig, och om du då inte lyckas med dina nya åtaganden hamnar du i en situation då det kommer bli väldigt mycket svårare att ta upp nya lån.

Blancolån, det vill säga lån utan säkerhet, är väl lämpade för att lösa smålån och krediter. Många förknippar den här typen av lån med höga räntor då bankerna inte tar pant för lånet, men om du använder dig av en låneförmedlare när du ansöker om lånet, säkerställer du att du får bästa möjliga villkor. Varför inte använda dig av länken ovanför och få ett erbjudande utan förpliktelser redan i dag?