Spara pengar på mat: storhandla och inköpslista

26 Jul, 2013 by

Spara pengar på mat: storhandla och inköpslista

Mat är en av de större utgifterna för ett hushåll och kanske en av de utgifter som går att påverka mest.  Boende kostnad brukar vara ganska svår att påverka och de är väl främst när man ska omförhandla lånen som det går att göra något ordentligt. Men när det kommer till mat,hygien och renhållning så kan man med en gång påverka sina utgifter. Det blir  väldigt dyrt om man åker till den mindre lokala affären så fort man behöver något och framför allt så är det de extra sakerna man köper som inte var planerat ifrån början som gör att det blir väldigt dyrt. Så det finns två bra sätt för att kraftigt minska sina matutgifter. Och det är att storhandla och att använda sig av inköpslista och att hålla sig till den.

Att storhandla ger främst två fördelar. Dels så är produkterna ofta betydligt billigare så att man sparar in en hel del pengar där. Men genom att storhandla och då inte gör det så ofta så kan man spara rätt mycket pengar på själva resan till och ifrån affären. Även om det är dyrare att en gång åka längre så sparar man in det genom att göra betydligt färre resor totalt sett.

Och när det kommer till inköpslista så gäller det att hålla i den hårt. När man gör inköpslista så gäller det att gå igenom allt man kan tänkas behöva till nästa gång man ska handla och skriva ner detta på listan. Sen gäller det att inte avvika ifrån listan och köpa saker som man inte hade planerat för. Fall inte för rabatter om man köper flera och så vidare. Även om ett erbjudande inte är så dyrt så kan flera stycken bli rätt dyrt rätt snabbt.

Så håll dig till din plan och minska dina utgifter