Julklappar ska inte förstöra ekonomin

9 Dec, 2015 by

Julklappar ska inte förstöra ekonomin

Julen kan vara en av de största påfrestningarna på en familjs ekonomi och istället för att vara en högtid för glädje med familjen så kan det skapa ångest och oro för många när de måste tänka på sin ekonomi. Barnen vill såklart ha julklappar men vad gör man om det är så att man inte har råd att ge sina barn eller familj och vänner det som man helst skulle vilja ge.

Jag tycker det är synd att julen mer eller mindre bara handlar om presenter och är det så att någon inte ger vad man tycker att de borde ge så är de snåla. Julen handlar ju om att ge. Men är det rimligt att påfresta sin ekonomi till det yttersta bara för att kunna ge mer presenter som förmodligen ändå bara kommer att ge glädje en kort stund. Jag tycker inte det och i grund och botten så handlar det om förståelse. De runt omkring dig som du firar jul med kan inte förvänta sig allt. Det ska vara en tid till att spendera med sin familj såklart men presenterna ska vara roligt att ge. De ska inte inbringa ångest för att man köper saker man egentligen inte har råd med.

Så är det så att du har barn som önskar sig allt och lite till, ta och prata med dem. Det är klart att även barnen ska känna glädje över julen men det innebär inte bara att de ska få allt de önskar sig. Självklart ska de få presenter men sätt dina gränser för ekonomin först och handla sedan utefter det. Handla inte efter vad de önskar sig och lös ekonomin senare.