Utgifter

Håll koll på dina utgifter

Att tjäna pengar är en förutsättning för att klara av vardagen – och för att kunna spara pengar. De flesta har ett arbete som ger pengar och som innebär att man varje månad får en viss summa på bankkontot.

Oavsett inkomst så upplever de flesta att det försvinner pengar från kontor i fråga; vid slutet av månaden har man väldigt lite pengar – trots att man egentligen i köpt någonting av värde. Du har betalat din hyra, sina fasta avgifter och alla andra viktiga saker – men utöver detta så kan man knappt säga var pengarna har lagts. Det är något som kan göra skillnad.

Vetskapen om vart pengarna tagit vägen är själva grundbulten i att förändra sig själv och det egna beteendet. Genom att hela tiden hålla koll på sina utlägg så kan man också styra skutan i en annan riktning. Du kanske tror att du lägger 500 kronor på mat varje månad – men i själva verket handlar det om närmare 2500 kronor. Du kanske tror att summan du lägger på trav och spel ligger på 3-400 kronor. I själva verket så handlar det om det tredubbla. Hur mycket lägger du på lunch? Hur många kronor spenderar du på krogen? Hur mycket kan du spara genom att storhandla snarare än att handla varje dag?

Utgifterna kan alltid strypas. Det bästa av allt är att de kan strypas utan att det ens gör någon påtaglig skillnad i vardagen.