Om mig

Vår fasta övertygelse är att alla kan lära sig att spara pengar och därigenom också skaffa sig bättre förutsättningar inför framtiden. Många upplever att det är försent, att tåget redan gått och att man, så att säga, aldrig blev rik. Det handlar om att lära sig hantera pengar och lära sig grundläggande saker om ekonomi. 

I de flesta fall så handlar det om talspråket många bäckar små. Börjar man inse värdet på pengar så lär man sig också att undvika fallgroparna. Det behöver inte betyda att man blir snål. 

Nyckeln är snarare att lära sig hantera exempelvis impulser och därigenom undvika olika frestelser i att köpa saker och ting som man egentligen inte behöver. Kan man lägga undan en hundralapp varje månad så blir det 1200 kronor vid årets slut. Kan man lägga undan 500 kronor varje månad så blir det 6000 kronor. Lyckas man lägga undan en tusenlapp så har man plötsligt 12000 kronor sparade vid årets slut. Gör man detta i några år – ja, du förstår poängen. Det handlar om att börja någonstans och det är aldrig försent att göra så. 

Vi ska ge handfasta tips, konkreta råd och allmänna poänger om ekonomi, om sparande och om hur kan hantera pengar och utgifter på ett sundare sätt. Vår förhoppning är att du ska komma igång och ge dig själv bättre förutsättningar att skaffa en bra ekonomi.