Kategorier
Allmänt

Hundfoder genom livet

För att en hund ska må bra så behöver den lite olika typer av hundfoder, beroende på vilken ålder hunden har. Men det finns även andra faktorer som spelar in.

Det är lätt att förstå att en liten valp behöver speciellt foder. En jämförelse är ju att se på ett barn och vad det äter under de första månaderna och åren. Men även när det gäller en vuxen hund kan man behöva se över vilket hundfoder man ger den. Allt för att hunden ska må så bra som möjligt, och hålla sig pigg och frisk.

Precis som med en människa så behöver en hund olika slags hundfoder efter hur mycket aktivitet som hunden har. En hund som endast går ut på ett par kortare promenader per dag, har inte samma behov av foder som en hund som kanske drar slädar eller jobbar som vallhund.

Personligt hundfoder

För att få rätt hundfoder ska man alltså ta hänsyn till hundens ålder och aktivitetsnivå. Men det finns även andra faktorer som spelar in, så att man får det där personliga fodret som gör att precis den hunden har sitt bästa liv.

Idag finns det hundfoder som tar hänsyn till allergier och känsligheter, och även ifall hunden är liten eller stor. Man kan hitta foder med olika sammansättningar och olika storlekar på bitarna, om det är ett torrfoder. Hundar kan också, precis som människor, ha sådant som de tycker extra mycket om. Och på det viset kan man få ett hundfoder som passar perfekt.