Kategorier
Ekonomi

Rusta och matcha – gynnar arbetssökande som arbetsgivare

Att “rusta och matcha” handlar om att hitta rätt arbetsplats för rätt person där båda parter trivs med varandra. För att nå dit behöver man jobba metodiskt.

Att få ett jobb är sällan en dans på rosor. Åtminstone inte för en hel del människor som kanske haft oturen att stå utanför arbetsmarknaden under en längre period. Även unga människor eller personer födda i andra länder kan ibland ha svårare att få jobb än andra. Då krävs det ibland att både arbetssökande och arbetsförmedlande myndigheter tänker utanför boxen.

Metoden “rusta och matcha” är ett sådant exempel. Istället för att den arbetssökande ska sitta och alibisöka en massa jobb som hen ändå kanske inte är kvalificerad för och än mindre kommer få så går den där processen att effektivisera. Och framför allt att göra den mer givande för den som söker arbete.

Rusta och matcha – effektivare för alla inblandade

Rusta och matcha är mer eller mindre exakt vad det låter som. Det handlar dels om att rusta den som söker jobb med kompetenshöjande utbildning. Och då handlar det inte om kunskaper inom någon specifik bransch – utan kanske snarare om att lära sig att skriva cv, personligt brev och hur man verkligen söker jobb.

Men det handlar förstås också om att söka rätt jobb. Rätt jobb utifrån vad som verkligen är den arbetssökandes styrkor. Hela syftet med rusta och matcha är med andra ord att det ska bli en så bra match som möjligt – både för arbetssökande och arbetsgivare. Läs vidare om rusta och matcha här: rusta-matcha.nu