Kategorier
Utbildning

Brandskyddsutbildning för allas säkerhet på jobbet

En seriös brandskyddsutbildning är nödvändig för allas säkerhet på arbetsplatsen. Den bör hållas regelbundet av kunniga och certifierade utbildningsföretag.

Att man har ett fungerande brandskydd på sin arbetsplats är såklart A och O – allas säkerhet kan annars äventyras. Att man även håller regelbundna brandskyddsutbildningar på jobbet är också väldigt viktigt. Varje arbetsplats bör även utse ett brandskyddsombud som håller sig uppdaterad kring det som gäller just brandskyddet. Om möjligt kan man även utse ett vice brandskyddsombud.

Om man inte redan har ett avtal med någon firma som erbjuder regelbundna brandskyddsutbildningar, kan man göra slag i saken och hitta en sådan omgående. Dessa utbildningar behöver anpassas till olika byggnader och de förutsättningar som finns för att bekämpa brand och hänvisa till nödvändiga nödutgångar. Nedan följer lite enkla tips på hur man kan hitta duktiga utbildare inom brandskydd.

För att man ska hitta en bra brandskyddsutbildning

När man ska boka en brandskyddsutbildning är det bra att man anpassar datum och tid till ett tillfälle när så många som möjligt kan vara med. Många arbetsplatser har obligatoriska utbildningar och en brandskyddsutbildning brukar vara en av dessa, då den är oerhört viktig för allas säkerhet. För att säkerställa att man får tag på en firma som erbjuder utbildningar av hög klass, bör man göra lite research först.

Det bästa sättet att hitta de bästa utbildningarna inom brandskydd, är att söka lite på nätet och se vad andra arbetsplatser säger om dem – ju högre medelbetyg av fler deltagare, desto bättre är de troligtvis. Man kan även kolla med kollegor i branschen som har haft brandskyddsutbildning och höra vad de har för rekommendationer. Nästa steg är att ta kontakt med utbildarna i fråga och boka tid för en utbildning. Genom att hålla dessa utbildningar löpande, säkerställer man att personalen är trygg.