Kategorier
Skrivare

Nya eller begagnade skrivare för en kort användningsperiod?

Begagnade skrivare är ett sätt att komma runt problemet med onödig nyproduktion. Men du kan också välja att hyra skrivare under en begränsad tidsperiod.

Det är fullt möjligt att ha behov av en skrivare till din dator under en mycket begränsad tidsperiod. Kanske arbetar du som frilansare, och har fått ett specifikt projekt som kräver många utskrifter. Men som kommer vara över om en eller ett par månader, och med projektet försvinner även behovet av en skrivare.

Då kan det kännas onödigt att faktiskt köpa en skrivare. Varför skulle du slösa på jordens resurser genom att skapa behovet av en nyproducerad skrivare, när du bara tänker använda den under så kort tid? Det måste finnas bättre alternativ, tänker du säkert. Och det gör det också.

Köpa begagnade skrivare – eller hyra?

En väg att gå är att titta på marknaden för begagnade skrivare. Genom att köpa en skrivare som någon annan redan använt, kan du helt eliminiera nyproduktion. Men även om du väljer en begagnad skrivare, kommer du fortfarande ha den kvar efter att du inte längre behöver skriva ut. Det kan vara besvärligt.

Om du istället väljer en prenumerationstjänst för att hyra skrivare, kan du få ditt behov tillfredsställt utan besvärliga efterföljder. Det är nämligen inte helt lätt att göra sig av med en skrivare. Men om du hyr från rätt ställe, kan du njuta av att bara kunna lämna tillbaka den igen när du är klar. Kanske helt utan uppsägningstid, till och med.