Kategorier
Företagande

Pallställ – frågor och svar 

Har ni problem med att organisera  lagerutrymmet i er verksamhet? Det är långt ifrån ovanligt – och tyvärr så blir detta för många också en fråga som man sällan tar tag i. Man låter saken bero – allt fungerar ju ändå hyfsat bra. Det man inte tänker på är att välorganiserat lager ger ett effektivare arbete och att detta i sin tur ger ökade möjligheter till större vinster.

 Ett bra, enkelt och effektivt sätt att skapa struktur, ordning och reda och ett effektivare lager är att investera i pallställ. Här nedan ska vi gå igenom lite mer kring pallställ och visa upp fördelar som finns genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande: 

Vad är pallställ? 

Pallställ är ett slags hyllsystem för lager som används för att förvara pallar med varor. Pallställ kan byggas upp och anpassas vad gäller bredd, djup och höjd. Just höjden är ofta en outnyttjad yta på ett lager. Har ni problem med att få plats med allt så är pallställ perfekta att använda. Ska du hantera olika varor och har en hög omsättning så är det selektiva pallstället den lösning som är vanligast. 

Finns begagnade pallställ? 

Ja, och det ger dig givetvis en fördel gällande kostnaden. Viktigt är emellertid att du väljer en seriös aktör och leverantör av begagnade pallställ. Alla hyllor måste vara noggrant kontrollerade och stabila. Om inte så kan det också innebära fruktansvärda olyckor. Ta dig tid att läsa om de aktörer som säljer pallställ i allmänhet och begagnade sådana i synnerhet. 

Kan pallställ anpassas för vår verksamhet? 

Det är den absolut viktigaste frågan – och den största fördelen med pallställ. Väljer du att köpa pallställ så är det viktigt att leverantören kan hjälpa dig att hitta rätt lösning för just er verksamhet och för hur era lokaler ser ut. Identifiera problemen och hitta en lösning. Klart står att pallställ med rätt utformning leder till en bättre arbetsmiljö och en effektivare arbetsgång. Lika klart står emellertid att fel typ av pallställ inte kommer att göra någon större skillnad.