Kategorier
Ekonomi

Vill du hitta en headhunter – leta i Stockholm

Vad gör egentligen en headhunter i Stockholm kan man fråga sig. Ja, precis samma som på andra ställen. Rekryterar aktivt perfekta kandidater till ett jobb.

Tänk dig att du driver ett företag där du behöver tillsätta en speciell spetskompetens. Att ge sig ut och leta efter en sådan förmåga kan ta mycket onödig kraft från dig istället för att du driver ditt företag framåt. Hellre då att du anlitar några erfarna headhunters och får förslag på några kandidater som skulle kunna passa bra.

Att ta sig tid att annonsera och leta runt på andra företag efter arbetskraft är inget man gör om man inte är van. För att hitta och rekrytera en person med en speciell spetskompetens kan det behövas många års träning i att vara aktiv och på hugget när du letar efter folk.

Duktig och kompetent headhunter i Stockholm

När du söker efter en headhunter i Stockholm ska du kolla upp referenser. Se vilka ställen de hittat arbetskraft till. En bra rekryterare, som aktivt söker upp arbetskraft, ligger inte på latsidan. Det handlar om att dagligen ligga i för att hitta något som ibland kan tyckas vara en nål i en höstack.

Det är ett spännande uppdrag att vara headhunter. Det skulle kunna liknas lite vid att leka detektiv. Du får några ledtrådar och sedan gäller det att leta bland de sökande som redan finns, eller höra sig för i de inre kretsarna på ett företag för att hitta alldeles rätt person till platsen.